Kerstin Gunnarsons far, Folke Ericsson, arbetade på Sågen i Hjortkvarn 

STARKA MÄN.   Kerstins far, Folke Ericsson, arbetade som stabbläggare vid Sågen i Hjortkvarn. Bilden är troligen från 1930-talet. Kerstin berättar att andre mannen från vänster är hennes pappa, fjärde mannen är Josef Strömberg.  -   Bilden har varit inskickad till en dagstidning och därifrån avfotograferad, därav rutmönstret.

     
Kerstins morfar och mormor bodde i torpet Grytstorp.
Kerstin berättar: "Det här är mina morföräldrar, Eva och Carl Andersson, min moster Neida och hennes son Per. Flickan uppe på trappen är min kusin Ingegerd. Mina morföräldrar arrenderade torpet Grytstorp utanför Hjortkvarn ca 1940-1944".        
Bilden är från 1941 då det gjordes ett fotoalbum av alla torp och gårdar lydande under Boo egendom, en födelsedagsgåva från bygdens folk till Greta Hamilton på hennes 50-årdag 18/8 1941. 
.
 
Carl arbetade bl.a. som kolare.  Här står han på toppen av en rykande mila. Vi vågar nog tro att det är en mila någonstans i skogarna på Boo Egendom i södra Närke.
Här sitter t.v. Kerstins morfar Carl och mormor Eva, i en kolarkoja.

Kerstins farfar Mårten och farmor Anna med närmast sig sönerna Kalle och Folke. En bild tagen för ganska många år sedan på Kerstin som är född 1940. Hon står mellan sina två tvillingkusiner Ulla och Wille, födda 1934. 
.
Så här säger Kerstin i ett brev om sin morfar och mormor och deras barn:
Midsommardans utanför Boo slott.  Kanske någon gång på 1940-talet.

HEM