Gemensam hembygdsresa.

Den 28 augusti reste 33 personer från hembygdsföreningarna i Boo, Svennevad och Sköllersta med buss till några sevärdheter i två av våra grannlän.

Första anhalten var Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar. Där guidades man runt i den rymliga byggnaden bland otaliga föremål i de intressanta samlingarna.

Nästa besök gjordes vid Hävla gamla kvarn som fortfarande drivs med vattenkraft. Man imponerades av hur rejält och sinnrikt man byggde förr så det mesta hållit i drygt hundra år. Där kunde de som ville inhandla ekologiskt mjöl.

Efter en god lunch på Reijmyre Värdshus styrde bussen mot Vingåker. Där kunde man välja mellan att besöka konstutställning på Sävstaholms slott eller ett shoppa. Många hann bådadera.

Som avslutning på dagen hälsade man på hos Västra Vingåkers Hembygdsförening i deras gård Viala. Där bjöds på kaffe med hembakat bröd. Efter att ha tackat för gästfriheten kändes det skönt att sitta upp i bussen och fara hem efter en trevlig och innehållsrik dag med många intryck att smälta.

Gruppfoto vid Viala hembygdsgård
Visning av redskap i lantbruksmuséet, Ljusfallshammar
Christina Andersson t.v och Maria Johansson t.h. lyssnar på guiden i Ljusfallshammar

Text och bilder Catharina Ingjald