BILDER & AKTIVITETER

Inge Flodin 80 år Hemvändardagen 2007  Arkivdagar 4-5 juli 2008 Julmarknad i Boo kyrkskola 2008
Studiecirkel om torp och gårdar i Boo Årsmötet 2009 Bonader och veteranbilar, maj 2009 Hemvändardagen 2009
Hemvändare firade 25-årsjubileum i Boo, Pingstdagen 2009

På pingstdagen firade man att det är 25 år sedan vår hembygdsförening bildades.

Dagen började enligt tradition i Boo kyrka med medverkan av kyrkoherde Kenneth Wachenfeldt, kantor Kerstin Löfgren samt Trivselkören under ledning av Kristina Algotsson.

I det varma sommarvädret intog sedan ca 130 personer kaffe vid kyrkskolan. Berit Forsberg överlämnade en gåva från Örebro läns hembygdsförbund. Ur Boo-fonden överlämnade

Carl-Hugo Hamilton tillsammans med ordförande Hans Bengtsson gåvor till Inge Flodin, Catharina Ingjald och Rolf Wiking för deras insatser för Boobygden och hembygdsföreningen. De tilldelades även Hembygdsförbundets hedersnål.

En stunds allsång med sommarsånger leddes sedan av Kenneth Wachenfeldt.

Men först och främst är den här dagen föreningens hemvändardag med många tillresta ”Boo-bor” som kommer för att återse sin hembygd och träffa sina forna barndomsvänner och prata gamla minnen. Några passade i år på att ordna släktträff vid sin gamla skola.

Ett besök på kyrkogården och andra platser i hembygden hör naturligtvis till innan man återvänder hem efter en minnesvärd dag i Boo.

Allsång på skolgården. Kenneth Wachenfeldt ackompanjerade på gitarr.

Här har fem klasskamrater träffats: Håkan Molin, Alf Jelvehed, Catharina Ingjald, Margareta (Gustavsson) Karlsson och Kerstin (Carlsson) Mörk

Rolf Wiking signerade sin bok och sålde vackra vykort

Dagen till ära hade Birgitta Jonsson bakat festtårtor förutom bullar och två sorters kakor.

Uppdaterad 2009-06-04          Webbmaster